Günlük yaşamımızda anlık olaylar yaşıyoruz ve yaşadıklarımızdan dolayı tepkiler veriyoruz. Tepkilerimiz olumlu veya olumsuz duygular ile besleniyor ve eylemlerimizi etkiliyor. Olumlu duygular bizi motive ederken olumsuz duygular bize zarar veriyor. Hayatımız da göz yaşı dökerek veya sinirlenerek hatırladığımız ve yaşadığımız bir çok olay vardır ve o konuları düşündükçe sıkıldığımız ve moralimizi bozduğumuz kendimizi çaresiz hissettiğim anlar olmaktadır.Kendimizi toparlamak ve bu tecrübelerden faydalanarak, hedeflerimize daha etkin yönelebilmek için ne yapabiliriz?  Geçmişteki yaşadığımız ve daha sonra düşündüğümüz an oluşan tepkilerin aynı duygu paternlerinden meydana gelmektedir.                                                                            

 Peki, bu durumda o tepkiyi vermemek için ne yapabiliriz? Böyle bir tepkiye yol açan duygunun bilincinde olmak çok önemli bir adımdır. Sonra ki adım ise o duyguları fark etmek, kabul etmek ve bırakabilmektir.Duygularınızı bırakabilmeniz için onların altında yatan ve yöneten düşünceleri, algıları, kararları veya amaçları bilmeniz gerekir.                                                                                                                

 Duygu neyi temsil ediyor, duyguyu yaşadığınızda kendinize ne diyorsunuz? Hangi resimleri görüyor ve beraberinde ne hissediyorsunuz?  Algınız gerçek mi, yoksa genelleme, abartma, başka bir insanın etkisinde kalarak edindiğiniz bir bakış açısı veya gereksiz yere olumsuz bir bakış açısı mı? “ Duygu Yönetimi” seminerimizde duygu çeşitleri ve onların yönetimi konularını paylaşacağız, sizi olumsuz etkileyen duygunun sizin oluşturduğunuz bir enerji olduğunu fark etmeniz ve onu tereddütsüz kabul ederek rahatlamanız için çalışmalar yapacağız.